SMILTSĒRKŠĶU OGU PRODUKCIJA VESELĪBAI UN SPIRGTUMAM.

Smiltsērkšķu ogas Latvijā un arī citur pasaulē jau izsenis ir pazīstamas, kā izcils dabas bagātības eksemplārs. Lai arī par smiltsērkšķiem ikdienā dzirdam salīdzinoši nesen, tas nebūt nav modes kliedziens.

Dzīvojam laikā, kad apkārt ir tik daudz visa kā, ka dažkārt neviļus aizmirstam, ka apkārt mums jau dabā ir atrodams viss nepieciešamais, kas vajadzīgs labam uzturam un veselībai. Smiltsērkšķu eļļa noteikti ir tā uz kuras varētu attiecināt teicienu par visu jauno, kas ir labi aizmirsts vecais. Mūsdienās ir iespējams iegādāties dažādus smiltsērkšķu produktus, lietojamus gan uzturā, gan skaistumkopšanā. Mūsdienās dažādus smiltsērkšķu ogu izstrādājumus ir iespējams iegādāties gan bio veikalos, tirgū un arī pie ražotājiem, pasūtot preces internetā ar piegādi mājās vai uz tuvāko pakomātu.

OGU UN EĻĻU LIETOŠANA ĒDIENU GATAVOŠANĀ.
Jau senajos laikos smiltsērkšķu ogām bija plašs pielietojums – medicīna, skaistumkopšana, pārtika. Smiltsērkšķa ogas var izmantot ne tikai dažādos desertos, bet arī pamatēdienu gatavošanā. Ogas ir skābas, tādēļ būs lieliskas desertos, piemēram kā pankūku pildījums, kaltēšanai vai pat tējām. Arī par modes lietu kļuvušajos smūtijos smiltsērkšķu izmantošana bagātinās uzņemto vitamīnu klāstu. Smiltsērkšķu pīrāgs noteikti nevienu saimnieci neatstās bez komplimentiem. Skābās ogas, arī dzērvenes un brūklenes, ir lieliska pamatēdienu sastāvdaļa. Gaļas ēdieni iegūs patīkamu garšas buķeti, ja tiks pasniegti kopā ar smiltsērkšķu mērcēm un čatnijiem. No smiltsērkšķiem ir iespējams gatavot etiķi, ko izmantot ikdienā ēdienu garšas uzlabošanā vai arī sasmalcinātās ogās marinēt gaļu un zivis. Kā jau dabas radīts produkts, tā pielietojumu atradīs arī veģetāriešu un vegānes virtuves cienītāji. Ziemas mēnešos ir iespējams našķoties ar iepriekš sagatavotiem ievārījumiem un konservējumiem, kā arī smiltsērkšķu eļļu pašu izmantot kā vienu no konservantiem.

OGU SULAS UN EĻĻAS VEIKALOS.
Sula un eļļa ir populārākie produkti, kas tiek gatavoti no smiltsērkšķiem. Abi šie produkti kalpo par pamatu dažādu citu ēdienu un konservējumu pagatavošanai, turklāt, izmantojami arī kā uztura bagātinātāji un skaistumkopšanas komponenti. Ņemot vērā to, ka eļļas un sulas ir koncentrētas un nepieciešams pavisam maz vienā lietošanās reizē, varētu šķist, ka cena ir pārāk augsta, bet tā nebūt nav. Ir iespējams iegādāties arī ogas un jau saldētus smiltsērkšķu sulas kubiņus. Puslitra pudele ar sulu visbiežāk maksā vidēji 3 eiro un 50 centi, taču saldētie kubiņi 5 eiro. Eļļa maksā nedaudz vairāk – 8 eiro par 250 ml pudeli, taču, tā kā tā nav izmantojama cepšanā, bet kā piedeva, cena nav tik augsta kā liekas sāotnēji. Iegādājoties smiltsērkšķu izstrādājumus vairumā, cena būs zemāka.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *